2018-11-04 20:44
AT

Förra årets rekordförsäljning under Black Friday resulterade i paketkaos hos ombuden.

Utifrån hur sambandet sett ut mellan omsättningsökning och Postnords paketvolymer är jag lite orolig för att Postnords prognos är i underkant, säger Per Ljungberg, VD Svensk Digitalhandel.

Förra året räknade Postnord med en volymökning på 20 procent och utfallet blev betydligt mer än så. I år räknar man med 25% högre än utfallet från 2017.
Vidare säger Per Ljungberg ”Jag hoppas, tror och förväntar mig att de klarar leveranserna efter Black Friday i år. Allt annat vore bedrövligt efter deras sent introducerade prishöjning. Den prishöjningen gör att förväntningarna på dem stiger. Jag har de senaste veckorna träffat många entreprenörer och ledare inom företag som säljer varor på nätet och som inte accepterar annat än att Postnord klarar leveranserna.”

Han berättar att Svensk Digitalhandel haft dialog med Postnord om prognosen och hur den har utformats.
Det gör mig något lugnare. Men vi kommer att fortsätta punktmarkera hur Postnord och övriga logistikaktörer klarar leveranserna i årets julhandel, försäkrar Per Ljungberg.

Tidigare i höst meddelade Postnord att de tar fyra kronor extra per paket de levererar mellan 15 november och 31 december, en avgift som tas ut för att möta kapacitetsökningen.

Källa: Market.se